Nong Khai Hotel Pantawee

Pantawee Hotel
I hjärtat av Nong Khai Du kan välja följande:....  
Hotel | Rum | Konferensrum | Spa Pool | Thai Mat | Thai Massage | Utflykter | Stadskarta | Kontakta oss  
Du kommer att känna dig som hämma hos oss

Pantawee Hotel Nongkhai - Nong Khai

   Paya Naga Eldklot i Nong Khai

Sitemap - klicka och surfa på denna sidan! (Vänster till höger)
Varje oktober Legenden Legenden Förklaras
Paya Naga Eldklot Var kan det ses sant eller falskt?
Forskare säger Wat Luang Bang Fai - Naga Eldklot
Kungliga gåvor

  I Oktober hvert år

Man uppskattade att över 500.000 människor besökte Nongkhai för att själva se dett legendariska fenomenet Paya Naga Eldklot - Bang FAI. Det var avsedd får att vara en speciell dag på grund av sammenträffandet av datumet för avslutningen på det buddhistiska året både i Laos och Thailand.

Vi kan förutse med rimlig säkerhet att publiken återigen flockas at se fenomenet och att det kan bli ännu fler än 500.000 i år.

Så, boka tidigt. Boka nu eftersom alla hotell, pensionat och liknande kommer garanterat att bli full med en gång!

För dem som är obekanta med denna spektakulära händelse kan följande information vara av intresse.

  Legenden om Paya Naga Eldklot

Monster eller myt?

Nongkhai är en av Thailands nordöstra provinser som gränsar till Laos, gränsen sträcker sig 320 kilometer längs Mekongfloden.

Enligt sägnen och buddhistiska historian är kungen av Naga, en orm-liknande varelse, som sägs bo djupt under Mekongfloden i undervattens staden, Muang Badan.
Allt i stadens dagliga liv, från husbyggen till driften av sina skolor, fabriker och hotell, är påverkade av sin tro på Paya Naga och dess övernaturliga krafter.

Folket i Isan och grannen Laos på motsatta stranden av Mekong är nära relaterade - det är deras tro på Payá Naga och den mystiska Bang fai (Naga Eldklot) också. Eldkloten dyker upp varje år underifrån vattnet i Mekong på sista dagen av den buddhistiska fastan i oktober.

  Legenden Förklaras

Pra Kru Udom Phisaikanarak, översta munken vid Wat Chomthong och Phon Phisai, distrikt huvud munken vid Cha Kana Amphoe förklarar historien och legenden om Bang fai Paya Naga (Naga Eldklot) - det naturliga och oförklarliga fenomenet av eldklot underifrån vattnet i Mekong floden.

paya naga fire balls

På sista dagen av den buddistiska fastan sände dom som var bosatta nära floden binnande båtar ut i vattnet för att hedra och visa respekt för Buddha.

På båtarna sattes facklor insmorda med substans från insekter för att lysa upp dom 20 - 30 meter långa bambu båtarna.

Alla samlades i hamnen (Tha Nam) framför Wat Phadung Suk Nue. När allt var klart tändes facklorna och båtarna skikades iväg.

För att göra sina båtar ännu mera spektakulära, sände några små raketer (Bang fai) och den runda Talai upp i luften. Det var då som det spännande och änn så länge oförklarliga hände - några Bang fai kom upp underifrån vattnet, som om Paya Nagas ville delta i firandet. Detta var flera hundra år sedan och fenomenet har återvänt varje år sedan dess.

Denna historia har gått i arv från generation till generation. Det är så mystiskt och spektakulärt och det enda stället detta händer i hela värden är i Nongkhai.

Det sägs också att det är inte bara under vattnet denna stad finns men att den sträcker sig över hela Nongkhai provinsen - hemmet för hos Paya Naga (Nagas Eldklot).

Man tror också att det är under den tre månader långa buddistiska fastan att Buddha beger sig till himlen för att predika för sin mamma. På sista dagen av fastan besökte han våran värld. Vid detta tillfälle visa folket honom sin högsta respekt och håller sådana fester längs Mekong och särskilt i området omkring Nongkhai provinsen där Paya Nagas är bosatta. Detta är det område där Bang fai (Naga Eldklot) av Paya Nagas visar sig.

Fullmånen i den elfte Lunar månad 2009 kommer att vara den 4 oktober 2009 (1-7 oktober 2009 är det Naga Fireball Festival i Nongkhai).

  Bang fai Paya Nagas (Naga Eldklot)

Kungen av Naga Eldklot: är ett naturligt, oförklarligt fenomen. Det finns inga omfattande studier eller forskning som varken har bevisat eller motbevisat händelserna. Naga Eldklot skuter upp under det strömmande vattnet vid Mekongfloden, röda och rosa klot stiger upp i luften tio till femtio meter innan de försvinner utan ljud eller rök. Det är verkligen märkligt och oförklarligt men vackert och underbart att se.

De röda och rosa eldklot tros komma från vattnet och staden Muang Badan, sänd av konungen av Nagas för att fira sista dagen i den tre månader långa buddhistiska fastan. De ses från båda sidor av floden, både den thailanske och den laotiska siden, ibland nära stranden och ibland i mitten av floden. Deras övernaturliga utseende är olikt allt som skulle kunna vara mänskligt.

Dessa fenomen ses från 18:00 till 02:00 på natten vid fullmånen det 11 månvarv. Det totala antalet eldklot som förekommer är oförutsägbart - ibland bara femtio men oftast hundra till tusen eller mer.

  Var kan man se Bang fai Paya Naga (Naga Eldklot)?

01: Amphoe Sang Khom District Hall.

02: Ang Pla Bug, Ban Pha Thang, Amphoe Sang Khom.

03: Wat Hin Mak Peng, Luang Phoo Test byggde detta tempel, beläget på Amp Mai. Man tror att detta flod område är porten till vatten staden Muang Badan.

04: Ban Hin Ngom. Tambon Hin Ngom, Amphoe Myaung Nongkhai.

05: Pak Huay Wang Hoo, Ban Jom Manee, Amphoe Muang Nongkhai.

06: Nam Wan Tha Luang Harbor, Pal Huay Luang, Amphoe Phon Phi-sai.

07: Wat Choom Phon Harbor, Wat Chom Thong, Amphoe Phon Phi-sai.

08: Nong Suang, Amphoe Phon Phi-sai.

09: Wern Phra Suk, Sai Ruam Chok Harbor, Amphoe Phon Phi-sai.

10: Pak Huay Phay, Ban Nam Phay, King Amphoe Rattana Wari.

11: Wat Pheng Chan Nue, King Amphoe Rattana Wapi.

12: Ban Pak Kart, Ral Kart Muan Chone, Huay Kart, Amphoe Rak Kart.

13: Khang Ar-Honge Silia Wart, Ban Ar-Honge, Tambon Huang, Bung Kan.

   Sant eller Falskt?

Kontroversen

Varje år samlas tusentals människor på stränderna vid Skottlands Loch Ness i hopp om att få se varelsen som kärleksfullt kallas NESSIE. Hittills har ingen riktigt kunna bevisa något. Inte heller har någon fångat denna ormliknande varelse på bild, åtminstone inte med en bild som kan tros vara äkta så dess existens förblir ett totalt mysterium.

Paya Naga är en liknande orm-liknande varelse som lever i djupet av Mekongfloden. I själva verket har inte en utan många Nagas setts av många människor och tillförlitliga bilder och videoklipp finns. Amerikanska militärer har också fångat en Naga kung.

Av de män som drog upp fisken, lever bara åtta eller nio kvar i dag. De hade en återförening i Udorn Thani provinsen - Thailand - för några år sedan. Det var dår dom var utstationerade. Fem dog i Laos kriget, många av de andra har dött under dom 33 år sedan bilden togs och åtminstone tre av dem dog på ett skrämmande sätt. Bilden är tagen 1968.
Källa:
»Charley Hallman«   ®2002

paya naga fire balls

Odjuret, med ett huvud med drakliknande utseende och en kropp på 7,80 meter togs från Mekongfloden genom elfiske. Den skickades till Amerika för undersökning men tyvärr överlevde den inte. Ändå var det bestyrkandeblott att den blev fångat av amerikanska militärer.

Experterna vid en amerikansk Piscatorial-förening undersökte den noggrant och fann: -

1: Att denna unika varelse inte setts eller fångas innan.

2: Att det var en varelse från floden och inte från havet.

3: Att den hade grönt blod.

En man från den amerikanska Navy militärbas i Japan är oenig med den här historien. Han informerar oss om att bilden i själva verket inte kommer från Mekong utan från en amerikansk Navy seal utbildnings bas i USA.
Han informerar oss också om att "fisken" fångades i havet, i Kalifornien USA. Denna information är från ET 3 Stroup CRF. Yokosuka 243-7698 C191DS.

Hans kommentar är bara en vi har hört så vi ska försöka följa upp dess äkthet.

Oenighet igen!
En annan av våra vänner Charley Hallman säger att "den var fångad av amerikanska militärer och att bilden togs 1968.

Endast åtta eller nio av dessa män lever i dag. De hade en återföreningsträff för några år sedan i Udon thani där de tidigare var stationerade.

Fem dog i Laos kriget och många av de andra har dött i dom 33 år sedan bilden togs, åtminstone tre av dem dog på ett skrämande sätt "En förbannelse?

Vi försöker få fram sanningen om denna händelse och alla som har någon information som kan hjälpa till, uppmanar vi att kontakta oss.

  Så, vad är detta för ett egendomligt fenomen?

Är det riktigt eller är det myt?

Det finns lika många skeptiker som det finns troende. Men till skillnad från Loch Ness-odjuret så har Naga setts många gånger och fotograferats och filmats. Detta har vi bevis för!

Några av de lokala thailändarna tror verkligen på att det är ett "monster". Andra är mer skeptiska och menar att det bara är ett skämt, en bluff. En svensk man som bor uppströms från Nongkhai svor att han hade sett varelsen och hade riktat hans kraftfulla kikare på det och konstaterade att det var någon form av träkonstruktion som böljade på floden på ett ål-liknande sätt. Men han är känd för att drikka en Carlsberg eller tio!

Andra skeptiker tror att händelsen är arrangerad och att det är ett trick som utförs med plaströr och gasbubblor. Vem vet?

Berättelserna fortsätter att vara oeniga. Vissa säger att fotografiet av dem amerikanska militärerna är "fifflat", att det är en bluff och att det tagits någon annanstans. Men varför skulle dem amerikanska militärerna villja göra detta? Även om huvudet är falskt är den ål-liknande kroppen verkligen inte falsk. Detta är en stor ... vad? Fisk? Drake? Orm? Vad ...?

  Forskare säger

Är vi på väg att få denna myt bevisad eller motbevisad? En ny high-tech maskin som liknar en robot fisk har utvecklats i King Mongkut universitet som kan ta sig ner i djupet av Mekong och rapportera resultaten till ledningscentralen.

Man försöker att avslöja mysteriet med Naga Eldkloten. Men hur kommer dessa eldklot upp ur floden? Detta är något som man hoppas att den högteknologiska maskinen kan upptäcka - det vill säga om Naga tilllåter dem!

Den senaste vetenskapliga teorin (och det är bara en teori än så länge), är att Bang fai (Naga Eldklot) orsakas av metangas som kommer från djupet av Mekong. Gasen stiger upp i atmosfären som tänder när det kommer i kontakt med delar som produceras av solens strålar när den är i en viss mån position.

Ja, ja, men varför stiger dessa eldklot och glöder underifrån vattenet i Mekong? Varför kommer dem ut som "bollar", varför inte bara slumpmässiga "plymer" av gas?

Varför förekommer de bara i denna del av världen? Varför i Nongkhai? Phon Phisai tros vara ingången till den underjordiska staden där Nagas sägs att bo. Är den metangas som utvinns genom dem en naturlig utvisning av kroppsliga gaser? Fisar av Nagas?

Det finns många obesvarade frågor om dessa teorier och inga har bavisats på något laboratorium. De är lika trovärdiga som Legend själv! Vetenskaplig teori är bara teorier innan det är bevisat som fakta!

Det kanske inte är ett viktigt argument, men om forskare deltar i detta ska vi väl kunna styrka några teorier! Så kom igen du vetenskapliga geni och hjälp oss!

Jag misstänker att Nessie och kungen av Naga kommer att behålla sina hemligheter. Vissa saker är bäst att lämna för själen att fundera på, för det finns mer i mellan himmel och jord. Nessie och Paya Naga era hemligheter är säkra hos oss och vi hoppas att det förblir så.

  NEW SCIENTIST

Mekong Mysteriet. I många avseenden liknar det några av iakttagelserna av Ignus Fatuus eller Will-o-the-Wisp som skrämde engelska resenärer i medeltiden och finns i folklore i många olika kulturer. Ignus Fatuus är en relativt sällsynt phenomen, vilket verkar vara resultatet av en spontan förbränning av somp gaser. Under många år troddes den att vara en kraftigt reducerad förening av fosfor eller hydrid diphosphane som vid högt ångtryck mellan 20 grader och 30 grader C spontant förbränner i luften vid relativt låga koncentrationer.

Trots detta krävs ytterligare förklaring i Mekong fallet, eftersom ljuset sågs komma upp från under vattenytan. Gaser som bildas i slam av floden skulle inte kunna komma i kontakt med tillräckligt syre under vattnet så diphosphane hypotesen kanske måste slopas.

Några av de människor som har experimenterat med detta, rapporterar att se en kall eld. Det finns flera alternativa teorier för att förklara fenomenet. Till exempel, under låga koncentrationer av syre, är fosforånga självlysande och kan lätt bildas genom diphosphan nedbrytning.

Vissa mikrobiologer tror fosforescerande bakterier, ett fåtal arter som tros vara mark-levande, är orsak till fenomenet. Den dramatiska framkomst av gaserna är inte utan motstycke och många märkliga beskrivningar finns i olika litteraturer.

Tja, ännu en vetenskaplig teori! Ingen har dock kommit än med en tillfredsställande förklaring till varför Bang Fai (eldklot) ses enbart på den sista dagen i den buddhistiska fastan i oktober. I år var det den 10 oktober och förra året den 27 oktober! Oavsett, vad ses eldkloten bara på fullmånen på den sista dagen av den buddhistiska fastan.

The New Scientist artikeln ger oss inte någon ny information, bara mer teorier. Thailändska forskare från ett prestigefyllt universitet kom för att utforska det här och tog prover från vattnet, från leran och luften men har hittills inte upplyst oss om något.

Har någon annan några teorier?

Skicka oss dina idéer, oavsett hur vild!

  Wat Luang

Vid detta tempel är platsen för Holiday Puyfay Tour's exklusiva platser på stranden av Mekongfloden för att se Bang fai (Naga Eldklot). Templet valdes på grund av dess stora betydelse med hänsyn till buddhistiska historien och i synnerhet de tre Buddha statyer, Phra Suk, Phra Serm och Phra Sai, som kom ifrån Laos för många år sedan.

Kungen i Laos som är stabschef för armén, en soldat, en historiker och en mycket berest man skrev att "Dessa tre Buddha bilder, var de vackraste som han någonsin hade sett på sina resor och att de var från perioden Lane Xang i Laos". Kungens tre döttrar beställde en gjutning av dessa statyer med benen i kors i en meditationsposition, handflatorna uppåt i knät i stil med Samatirab Pang Mara Wichai.

Wat Luang holy procession

De skulle gjutas i brons, ett nästan ogenomträngligt metall och svår att blanda. Det krävs mycket hög temperatur för att få metallen att smältas nog för att kunna hällas. Även om munkarna och noviser arbetade heltid i sju dagar och nätter kunde de fortfarande inte skaffa tillräckligt med värme. På den åttonde dagen var munkarna slutkörda och vid lunchtid kom en vit klädd figur och erbjöd sig att ta över arbetet.

Munkarna och noviserna tog tacksamt en paus och åt sin frukost. Fler vita klädda figurer hjälpte den första och när munkarna och noviserna återvände från sina matrast och vila, beredd att ta sig an uppgiften och smältningen igen, var de vita figurerna inte någonstans. De hade försvunnit lika mystiskt som de hade anlänt - metallen var smält och redo att hälla i formarna!

De tre Buddha bilder var i Vientiane tills 1778 då mannen som skulle bli kung Rama den första av Thailand reste till Laos. Han tog statyerna via Vientiane och vidare till Thailand. Med sig tog Han Laos kungens son som en framtida svärson (som gisslan) för säkerhet och återvände till Bangkok.

Svärsonen, Chao Anu Wong, överlevde Rama den förste, Rama den andra och i kung Rama den tredje regeringstid dog kungen av Laos. Kung Rama den tredje skickade då Chao Anu Wong tillbaka till Laos för att ta över tronen, men Laos folket och hans släktingar övertalade honom att förklara självständighet för Laos. Då skickade Kung Rama den tredje en armé, ledd av hans Commander in Chief att föra krig mot det upproriska Laos.

Han vann och Chao Anu Wong dödades. De tre Buddha statyerna togs då via flotte på Mekongfloden till Thailand. Under den stormiga resan kapsejsade en av flottarna men Buddha statyerna räddades tills en andra storm välte den och statyn av Phra Suk sjönk genom botten på flotten till Mekong flodbädden vid Vern Pra Sook, Nong Kong Village.

Så där ligger den utanför stranden vid Phon Phisai District, i Nongkhai Provinsen. De två återstående Buddha statyerna blev tagna till Wat Horgong och till Wat Pochai tills Kung Rama den femte beordrade dem till Bangkok.

De skulle fraktas med oksvagn men Phra Sai vägrade att köras och oavsett vad de försökte kunde vagnen inte hålla vikten och den gick sönder hela tiden.

Phra Sai blev kvar på Wat Pochai och den återstående statyen transporteras till Bangkok där det nu befinner sig på Wat Pra Tum Wa Na Ram vid Siam Square bakom World Trade Centre. Abboten, Phra Kru Pisai Kit Ja Torn, beslutade att försöka höja Phra Suk Buddha från flodbädden men hans försök misslyckades.

Frustrerad bestämde han sig för att göra det näst bästa, att göra en kopia. Han appeleradetill Nongkhaibefolkningen och alla enades om att det var en bra idé att återuppliva den heliga relik och få visa den respekt.

Ceremonin av gjutningen började den 3 april 1993 klockan åtta på morgonen och det deltog över 2000 personer. Abboten ledde paraden till platsen mitt emot platsen där den sjunkna Buddha låg under vattnet för att be om lov av Buddha att skapa kopian. En konstig sak hände när han bad om lov - flodbädden utbröt och grus och stenar flöt upp till ytan.

Abboten tog detta som ett tecken på att tillståndet hade beviljats och han och de två tusen personer som hade bevittnat detta mirakulösa och oförklarliga fenomen vände hemat. Gjutningarna startade den 18 april och pågick fram till den 21: a, återigen en lång process.

Guld och ädla stenar skänktes och eftersom det endast krävs ett kilo guld för att förgylla Buddhaen så lades resten av värdeföremålen inne i stöpningen. Den grovgjutna Buddhaen togs till Bangkok för efterbehandling och återvände sedan till Wat Luang där den sitter i sin strålglans vilande i Wat Luang där den kan ses i dag.

  Tre små, solida, röda, Bang Fai Paya Naga Eldklot

Bang Fai Paya Naga Eldklot

- En personlig erfarenhet -

Kochaporn Na Nongqai har samarbetat med Wat Luang i många år innan hon valde den som en idealisk tittarplats för Bang Fai för sina gäster.

För några år sedan, när den kommunistiska regeringen tog makten från den kungliga familjen i Laos, tog en av kusinerna, Inta Chao Hang Hanfah, medlem av den kungliga familjen ifrån Luang Pra Bang, en del av dem Kungliga tillhörigheterna och gömde dem för at dem inte skulle bli förstörda.

Inta Chao Hang Hanfah är nu ägare av de största tullfria butiken på thailändska Laos Friendship Bridge. Han bestämde nu att det var på tiden att några av dessa Kungliga tillhörigheterna boder återlämnas. Av fruktan för att den kommunistiska regeringen inte riktigt skulle respektera dem för vad de var värde beslutade han att donera dem till tre tempel i Thailand.

Wat Pochai där kung Rama den tredje hade satt Buddha statyen Phra Sai var det första templet som tog emot dessa Kungliga gåvor, men med mycket förlägenhet för Abboten stals dem. Den andra templet var Wat Sri Chom Pu Ong ti-Baan Sri Chom Pu Ong ti-Mou 8-Nam Mong i Tabor distriktet i Nongkhai. Där hade kungen ifrån Laos byggt ett tempel och där blev gåvorna inlåsta i ett kassaskåp.

Den tredje templet som fick gåvor var Wat Luang i Phon Phisai eftersom det är där kopian av Phra Suk står.

  Kungliga gåvor

Guld och silver kalkar, vaser och diverse fartyg fyllda med värdefulla historiska lämningar av Paya Naga. Tänder, ben från Naga och andra skelettdelar - saker som aldrig har setts förut. Ett par elfenben betar av en vit han elefant som är cirka 300 år gamla och ett par från en vit hon elefant som är ca 500 år gamla.

In the backgound a carved Sandelwood Buddah flanked By two white bull elephant Tusks, various silver urns and Chalices.

I bakgrunden står en snidad sandelträ Buddha, två vita elefant betar och olika silver urnor och kalkar.

En procession vid Wat Luang för att fira byggandet av ett nytt museum för dem kungliga gåvorna.

In the backgound a carved Sandelwood Buddah flanked By two white bull elephant Tusks, various silver urns and Chalices.

In the backgound a carved Sandelwood Buddah flanked By two white bull elephant Tusks, various silver urns and Chalices.

Paya Naga tänder i en silver hållare.

Olika silver lådor som används av kungen av Laos för den traditionella betelnöten.

Wat Luang.

An ornate silver jug for Laos Whiskey.

An ornate silver jug for Laos Whiskey.

A beautifully ornamented Silver container used by the King of Laos.

A beautifully ornamented Silver container used by the King of Laos.

A black Rhino horn mounted in a specially made silver mount.

A black Rhino horn mounted in a specially made silver mount.

A fosilized part of a Paya Naga skeletal section.

A fosilized part of a Paya Naga skeletal section.

A fosilized crest of a Paya Naga.

A fosilized crest of a Paya Naga.

A fosilized Paya Naga egg.

A fosilized Paya Naga egg.

Another rhino horn mounted in Silver.

Another rhino horn mounted in Silver.

A silver Buddha image.

A silver Buddha image.

Kochaporn Na Nongqai bearing a gift of saffron robes inside a decorated offering to the monk at the new museum.

Kochaporn Na Nongqai bearing a gift of saffron robes inside a decorated offering to the monk at the new museum.

Kochaporn Na Nongqai, owner of the Pantawee Hotel, was invited to a private viewing, as were two other citizens of Nongkhai because the Abbot of Wat Luang said that in a former life they were Paya Nagas.

Previously there was a ceremony held at the Wat Luang attended by White robed Brahmin. At the ceremony a large almost white Bang Fai appeared, rose up into the sky and then descended to land in the hands of one of the Brahmin who immediately reacted as though struck by an electric current.

The Brahmin was convulsed for several moments. Three smaller Bang Fai, red in colour appeared and remained, as had the white one. These however were not like the Bang Fai from the Mekong, they were solid and not gaseous.

The abbot was sick for seven days after this experience because he found the influence of the Bang Fai Paya Naga Fire Ball too powerful.

Kochaporn attended the Wat Luang at the Abbots invitation to see the wonderful Royal Gifts and Phra Kru Kit Jar Torn and he allowed her to take the following photographs.

The Abbot also allowed her to hold the white Bang Fai Paya Naga Fire Ball in her hands. She described the sensation as being "electric" a sensation beyond description that blocked all from her mind save the words of the Abbot who told her to make a wish for what she wanted before her concentration lapsed. She wanted prosperity and also to be able to carry out her promise to build a stupa to house these wonderful relics.

She was then allowed to touch the three smaller, red Bang Fai Paya Naga Fire Balls. This was an altogether different sensation, one that brought to her a feeling of peace, equanimity and a huge sense of relief.

The solid white Bang fai Paya naga Fireball.

The solid white Bang fai Paya naga Fireball.

The white Bang fai held Protectively by the Abbot.

The white Bang fai held Protectively by the Abbot.

There are no other Bang fai in existance that we know of and the Abbot keeps the powerful white Bang fai close to him at all times.

The Abbot, an orphan since birth, has lived first as a novice and then as a Monk in this Temple. He has devoted his life to it and has built it from nothing to the splendid and famous temple that it is today. He has never had any great wealth and that which he has had came from unsolicited donations. When he needed money it seemed to just arrive!

He is hoping for the same kind of miracle again in order to build the new Pagoda. For those of you who wish to make his unselfish dreams come true and become sponsors of Wat Luang please send your donation to:-
Account Wat Luang
Number 252-2-518678
Bank of Agriculture and Agricultural Co-operatives
Phon Pi Sai Branch
Nongkhai Province
Thailand.

Gå til Thai udgaven Gå til den Tyske udgave Gå til den Engelsk udgave Gå til den Danske udgave 

Pantawee hotel & WebCam   

 

Home

Live Utomhus WebCam
Nong Khai StadskartaNong Khai City Map as Word doc'Google Map'

Pantawee hotel   

 

Paradise
Paradise
Penthouse
Penthouse
Villaen
Villa
Rum Type A
Rumstyp "A"
Room Type B
Rumstyp "B"
Rum Type C
Rumstyp "C"

Konferensrum & Spa Pool   

 

Konference
Konferensrum
Spa Pool
Spa Pool

Thai Mat & Hälsocenter  

 

Thai Mad
Thai Mat
Thai Massage
Hälsocenter

Puy-Fay Tour Explore Asia   

 

Puy-Fay Tour
Puy-Fay Tour
Vietnam
Vietnam
Vientiane
Vientiane
Vangvieng
Vangvieng
Luang - Prabang
Luang Prabang
Nam - Ngum
Nam Ngum
Nong - Khai
Nong Khai
Paja Naga - Nong Khai
Paja Naga


Hotel Nong Khai;
Pantawee Hotel
1049 Haisoke Road.
Ampoe. Muang, Nong Khai 43000
Thailand.
Telefon. +66 (0) 424 115 68
Fax +66 (0) 424 608 50

Nong Khai Hotel

Pantawee Hotel - stället du gärna vill komma tillbaka till.

Nong Khai Hotel | Hotel Rum | Konferensrum | Spa Pool | Thai Mat | Thai Massage - Relax | Puy-Fay Tours
Vietnam - Hanoi | Vientiane - Laos | Vangvieng - Laos | Luang Prabang - Laos | Nam Ngum | Nong Khai - Thailand
Kontakta Vänligen Pantawee Boutique Hotel Nong Khai
© 2000-
Warning: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/pantawee.com/swedish.pantawee.com/body.php on line 190
2021 Pantawee, Khun Kochaporn Na Nongqai.
Telefon. +66 (0) 424 115 68, Fax +66 (0) 424 608 50
Boutique Hotellet i hjärtat av Nong Khai, Thailand.